Importanta Reclamelor

De ce sunt atat de importate Reclamele?

Reclamele digitale acapareaza mare parte din piata reclamelor de pe glob. Cu totii suntem expusi la tot felul de anunturi pe internet. Sa nu uitam insa, cui sunt adresate toate aceste reclame – Cumparatorului. Acest aspect este vital si merita tinut in vedere de fiecare data cand luam in considerare promovarea unei firme. Productie publicitara radauti - Magic Advertising

In octombrie 2015, cercetatorii din Marea Britanie, au vrut sa observe care este efectul anunturilor digitale comparativ cu cele fizice. Atunci cand ne referim la reclame fizice, ne referim la panouri, bannere, afise, inscriptionari auto, brelocuri personalizare si orice implica productia publicitara. Rezultatele sunt extrem de interesante, mai exact anunturile fizice lasa o “urma mai profunda” pe creier decat cele digitale. Cu alte cuvinte, noi oamenii suntem mai receptivi la un anunt fizic decat la unul virtual. Tangibilitatea acestuia are un cuvant greu de spus, insa iata alte cateva descoperiri:

  • Materialele fizice implica un proces emotional care este important in vederea retinerii imaginii firmei si a brandului acesteia.
  • Reclamele fizice produc o reactie chimica la nivelul creierului care, conectate cu emotiile umane, duc la o mai buna “internalizare” a mesajului reclamei.
  • La expunere la un anunt fizic, se produce maimulta activitate in partile creierului responsabile pentru decizie si memorie, asadar imaginea va fi mai mult timp memorata si luata in considerare atunci cand vine vorba de luarea unei decizii.

Acestea fiind spuse, este admisa importanta segmentului online, insa cu totii ne supunem legilor naturii care isi ating limitele din cand in cand. Astfel, Reclamele fizice vor avea in continuare o importanta deosebita tocmai datorita efectelor pozitive pe care le provoaca.

Leave a Reply